jít zpět

Trikaya zvítězila s projektem Písečná v Blansku

Rezidence Písky. Devět domů a v nich přes čtyři stovky bytů. Blanenští zastupitelé vybrali na začátku března investora, který by měl v horizontu několika let stavět v sídlišti Písečná na ploše necelých dvou hektarů. Tím investorem se spolu s místní společností HOPA Group s.r.o. stala i Trikaya. Velmi si vážíme toho, že náš připravovaný projekt oslovil zastupitele města nejvíce z navrhovaných projektů. Díky tomu vznikne v lokalitě kvalitní projekt s moderní bytovou zástavbou, parkováním v podzemí, zázemím pro služby včetně dvoutřídní mateřské školky.

„U podaných návrhů jsme posuzovali kromě výše kupní ceny za metr čtvereční také další kritéria – počet a strukturu bytů a jejich celkovou výměru, počet bezbariérových bytových jednotek převáděných bezplatně do majetku města, výměru revitalizovaného veřejného prostranství, nebo například velikost školky, komerčních prostor či mobiliář relaxační části veřejného prostoru, jako jsou hřiště nebo park, které také budou převedeny bezplatně městu,“ popsal místostarosta města Blanska Ivo Polák. 

„Bytové domy budou mít zelené střechy, členěný půdorys i fasády a odsazené poslední patro. Věřím, že vše bude působit odlehčeně díky velkému počtu lodžií. Linii domů, které jsou podstatně kratší než domy na Písečné, dotváří alej stromů i dvě dětská hřiště,“ vysvětlila autorka projektu Monika Sirná z projekční kanceláře Abras.

závazné smlouvy s městem by měly být podle schváleného harmonogramu podepsány do září letošního roku.

co je nového